Concediu în perioada 19.09.2024 - 28.09.2024.
Toate comenzile plasate în această perioadă vor fi trimise începand cu 30.09.2024. Mulţumim pentru înţelegere.
Accesorii

Set 10 foi vafe A4 0.3mm

De la 16.0 lei

Livrare in toata tara. Expediere in maxim 24 ore.

  • Foi de vafa subțiri și flexibile, se utilizează pentru realizarea florilor din vafa sau a volanaselor de pe tort. 
  • Pentru utilizare este nevoie de o foarfeca uscata si curata cu care decupam diverse forme. 
  • Pentru a le da un aspect 3D, de volanas, avem nevoie de o sursa de abur (un ibric cu putin apa lasat la treapta cea mai mica a aragazului/plitei - nu trebuie sa clocoteasca apa; avem nevoie de un abur foarte lejer). 
  • Tinem vafa decupata deasupra ibricului pentru cateva secunde si incercam sa ii dam forma dorita. 
  • Apoi o tinem in aceeasi pozitie mai departe de sursa de abur (in cateva secunde se usuca si ramane in pozitia in care o fixasem). Daca dorim sa continuam modelarea, o apropiem iarasi de ibricul cu aburi. 
  • Dupa ce am creat piesele de decor, se pot colora cu colorant pulbere/auriu/argintiu cu ajutorul unei pensule, iar pe tort (imbracat in pasta de zahar, crema de unt sau ganache de ciocolata, NU frisca) se fixeaza cu ciocolata alba topita/royal icing/crema de unt (nu din cea care contine si crema de branza).
  • Pentru florile din vafa, se procedeaza la fel, se decupeaza petalele pe rand (le dam ce forma dorim) si apoi se compune floarea atasand fiecare petala/frunzulita in parte, lipindu-le cu ciocolata alba topita sau royal icing. Florile se coloreaza doar cu colorant pudra!

 Ingrediente vafe amidon
amidon de cartofi, apa, ulei de floarea soarelui, maltodextrin

Depozitare: la rece si uscat (intre 18-22 grade C).

Informatii nutritionale/100 gr:
Energie 1602 kJ/378 kcal, grasimi 2.3 gr (din care saturate 2.2 gr), carbohidrati 90.3 gr (din care zaharuri 87.1 gr), fibre 1.1 gr, proteine 0.1 gr, sare < 0.1 gr.

VAFELE

  • Sunt facute din amidon, au o grosime de 0,3 mm
  • Le puteti decupa cum doriti dvs folosind o foarfeca perfect curata si uscata
  • Sunt recomandate cel mai bine sa fie folosite pe torturile acoperite cu unt.
  • Vafelor nu le place umiditatea. Daca este umezeala in incapere sau daca aveti mainile umede cand manevrati vafa, aceasta are tendinta sa devina moale, sa-si piarda tinuta si sa se onduleze pe margini. De aceea, in cazul in care imbracati tortul in frisca, va recomandam sa aplicati vafa pe tort inante de servire sau sa folositi gelul neutru (in acest caz, puteti sa aplicati vafa pe tort cand doriti dvs).

Daca in bucataria ta este neobisnuit de cald dupa o serie de copt, asteptati sa se racoreasca inainte de a incepe sa manevrati imaginile pentru tort. Prea multa caldura si umiditate in aer pot ondula marginile foilor de napolitana.