Intrebari frecvente (FAQ)

Aveti intrebari legate de vafe? Va putem ajuta

1. Sunt imaginile comestibile?

Da, sunt! Imaginile vin printate pe vafe de amidon sau foi din pasta de zahar si folosim colorant alimentar, asadar sunt sigure pentru consum.

2. Ce gust au vafele?

Foile din pasta de zahar sunt dulci si vin sa completeze tortul dvs delicos, iar cele din vafa pe amidon au un gust neutru, insa gelul pe care vi-l recomandam pentru fixarea vafei pe tort este dulce, neutru ca si aroma sau culoare cu rol in protejarea vafei si intensificarea culorilor.

3. Gelul pentru fixare este obligatoriu pentru fixarea vafelor?

Gelul se foloseste la temperatura camerei (nu necesita procesare termica sau pastrare la frigider) si se foloseste pentru fixarea vafei pe baza de amidon. Daca doriti sa reziste vafa mai multe ore pe tort, DA, este obligatoriu.

4. Cum se foloseste gelul neutru?

Vafa de amidon se aseaza cu partea printata in jos pe o suprafata curata si uscata. Se aplica pe toata suprafata aproximativ jumatate din plicul de gel neutru si se intinde uniform. Se aseaza apoi vafa pe tort cu partea printata in sus si se intinde deasupra cu cateva miscari restul de gel, folosind o paleta sau un cutit mai lat fara zimti. Pe margine se decoreaza tortul dupa bunul plac.

5. Care este diferenta intre vafe si foi de icing?

VAFELE:
* Sunt facute din amidon, au o grosime de 0,5 mm
* Le puteti decupa cum doriti dvs folosind o foarfeca perfect curata si uscata 
* Sunt recomandate cel mai bine sa fie folosite pe torturile acoperite cu unt.
* Vafelor nu le place umiditatea. Daca este umezeala in incapere sau daca aveti mainile umede cand manevrati vafa, aceasta are tendinta sa devina moale, sa-si piarda tinuta si sa se onduleze pe margini. De aceea, in cazul in care imbracati tortul in frisca, va recomandam sa aplicati vafa pe tort inante de servire sau sa folositi gelul neutru (in acest caz, puteti sa aplicati vafa pe tort cand doriti dvs).

ICING
* Foile nostre de icing sunt, in principiu un strat subtire de pasta de zahar intinse pe o pelicula de plastic.
* Sunt perfecte pentru torturile imbracate in pasta de zahar sau crema de unt.
* Daca doriti sa aplicati foaia de icing pe un tort imbracat in frisca, va recomandam sa o aplicati inainte de servire deoarece umiditatea din frisca face ca imaginea sa se topeasca si sa se transforme in crema.
* Pentru decupat, puteti sa folositi o foarfeca uscata si curata sau un cutter (in cazul folosirii cutter-ului, grija mare la suprafata pe care puneti foaia de icing pentru a o decupa, sa nu o zgariati/taiati!).
* Culorile pe foaia de icing sunt mai intense, mai clare, dar pot curge sau se pot pata daca sunt umezite sau manevrate cu mainile umede.
* Foile de icing se pot rupe daca sunt prea moi din cauza temperaturii ridicate sau daca sunt umede, asadar este cel mai bine sa lucrati cu ele in mediu racoros si cu mainile uscate.

Daca in bucataria ta este neobisnuit de cald dupa o serie de copt, asteptati sa se racoreasca inainte de a incepe sa manevrati imaginile pentru tort. Prea multa caldura si umiditate in aer pot ondula marginile foilor de napolitana.

6. Ce sunt imaginile digitale?

In cazul in care aveti imprimanta dvs si doriti sa va printati imaginile, va punem la dispozitie un editor foto cu care va puteti aseza in pagina orice poza doriti la dimensiunea de care aveti nevoie. Puteti sa personalizati imaginile cu mesaje sau sa va creati toppere pentru briose. 
Dupa ce ati realizat asezarea in pagina, puteti descarca imaginea finala, gata de printat in format pdf sau jpg (la alegerea dvs).

7. De ce trebuie sa platesc pentru imaginile digitale?

Imaginile digitale sunt un serviciu pe baza de abonament, pus la dispozitie de site-ul nostru si ca orice produs care necesita mententanta, asistenta si investitie permanenta, presupune si un cost. Abonarea dvs la acest serviciu reprezinta acel "Multumesc" de care noi avem nevoie ca sa continuam sa va ajutam in procesul de realizare al decorurilor pentru creatiile dvs dulci.


8. Aveti ceva recomandari ca imaginile mele sa arate super?

*Va recomandam sa alegeti imagini cat mai clare care au un fundal colorat deschis. Imaginile cu o dimensiune mica ce nu se vad clar cand le mariti sau care au un fundal inchis pot afecta calitatea vafei printate.
*Va recomandam ca dimensiunea imaginii sa fie de aproximativ 1 000 de pixeli pe latura mica. Noi printam imaginile la 300 DPI, iar in cazul in care scanati o imagine, va recomandam sa folositi aceasta setare din lista de optiuni. In concluzie, cu cat este imaginea mai mare, cu atat o sa iasa mai clara.
* Daca nu aveti alta imagine de o calitate mai buna, putem sa va imprimam si asa, insa rezultatul nu va fi asa grozav.
* Daca incarcati o imagine de pe calculator, aceasta trebuie sa fie in format JPEG sau JPG.
* Imaginile pentru briose sunt mici ca dimensiune si pentru a iesi clare, va recomandam sa fie 1-2 persoane/imagine - nu sunt ideale fotografiile de grup.


9. De unde sunt trimise si cat dureaza livrarea imaginilor?

Trimitem coletele din Romania, iar livrarea costa 24 ron si se face prin firma de curierat GLS.
In mod normal, livrarea se face a doua zi de la plasarea comenzii (daca aceasta se face pana la ora 15 - de luni pana joi sau pana la ora 14 vinerea), dar poate dura chiar si pana la 3 zile lucratoare in perioadele aglomerate (Sarbatori, Black Friday, etc). Din pacate, GLS nu face livrari sambata.

10. Care este calitatea printurilor?

Noi credem ca este destul de buna (mai multe referinte gasiti la testimoniale). Retineti totusi, printam pe foaie din pasta de zahar sau vafa de amidon, folosim colorant alimentar si din acest motiv pot aparea ocazional variatii de culoare ale imaginii pe care o vedeti pe ecran.

11. Ce ingrediente folositi?

Pentru o lista completa a ingredientelor folosite pentru realizarea vafelor, foilor de amidon, colorantului alimentar si gelului neutru, va rugam sa vizualizati pagina cu Ingrediente. Imaginile comestibile sunt potrivite pentru o dieta vagana sau vegetariana. Nu contin nuci, gluten sau lactoza.

12. Ce perioada de valabilitate au imaginile?

Atat vafele cat si foile de icing pot fi folosite minim 2 luni de la data primirii. Tot ce se poate intampla peste aceasta perioada este ca pot aparea fisuri pe suprafata vafei de amidon si nu va mai fi la fel de aspectuoasa, iar vafa de icing se poate usca si poate sa devina casanta.

13.Cum pot sa va contactez?

Ne bucuram sa primim mesaje din partea dvs! Ne puteti contacta AICI.

14. Unde sunt imaginile facute?

Imaginile nostre sunt facute in Craiova, Dolj.